Plankeverk og gjerde til hagen

Har du lyst til å avskjerme for vind eller bare få litt mer privatliv på terrassen? Med et gjerde, plankeverk, stakitt eller lignende i planker av fibersement får du både le mot vinden og avskjerming til naboer eller offentlig vei.

Dette kunne være et eventuelt ekstraprosjekt hvis du mangler inspirasjon til hvordan du skal bruke avkappet du har igjen fra fasadekledningen eller andre prosjekter med Cedral. 

   

Med Cedral Lap og Cedral Click får du et gjerde og avskjerming til hagen med et minimum av vedlikehold til en god pris. Cedrals produkter består av fibersement, som er uorganisk. Det betyr lang holdbarhet i og med at det ikke er mottakelig for råte og sopp eller er gjenstand for insektangrep.

Fibersement er heller ikke brennbart, slik at du ikke behøver å være ekstra forsiktig når du griller om sommeren.

I tillegg er våre planker til gjerder til hagen ferdigmalte. Det betyr at du ikke behøver å ta deg av jevnlig malerarbeid i framtiden. Du sparer dermed også de løpende utgiftene til det.

I stedet kan du bruke fritiden på andre ting.

Nesten vedlikeholdsfrie planker til gjerdet i hagen

Cedral er som nevnt uorganisk og er dermed ikke utsatt for fukt og insektangrep. I tillegg leveres det fabrikkmalt samtidig med at løsningen er lett å installere.

Helt praktisk betyr det at du får et materiale med langt mindre vedlikehold enn et gjerde av tre, men samtidig er det også mulig å arbeide med fibersementen med det samme alminnelige verktøyet som du bruker til tre. 

   

Når du skal bygge et gjerde til hagen kan du sage i plankene med en alminnelig håndsag til tre og bruke en bore- eller skrumaskin uten å bore huller først. Du kan også bruke en spikerpistol.

Vi anbefaler likevel at du bruker el-verktøy som for eksempel kapp-/gjærsag eller sirkelsag med diamantsagblad, da tilskjæringene blir mer nøyaktige og resultatet finere.

Vær oppmerksom på at du blir nødt til å bruke Cedral fibersementplanker på begge sider av gjerdet. Plankene har nemlig kun trestrukturen/maling på den ene siden. Det lille stykke ekstra arbeide oppveies likevel av at du ikke må male jevnlig.

Montering av nytt gjerde til hagen

Når du bruker Cedral som gjerdeplanker må du feste dem på avstandslister av tre. Dette underlaget sikrer et ventilert hulrom mellom plankerene som monteres på begge sider av gjerde.

Du kan montere Cedral Lap med skruer eller spiker som du ved hjelp av en montørhjelper sørger for et ensartet og nøyaktig overlapp mellom plankene. Cedral Click monteres og settes lett sammen med not- og fjærsystemet og Click clips.

For å gi gjerdet en fin finish og beskytte plankene avsluttes toppen av gjerdet med en topplanke og -profil.

Cedral Lap

Cedral Click